charakter

Bike Music Fest 2015 - Nejtěžší závod v Pasekách

Hlavní kategorie - jednotlivci, dvojice

Závod 10. ročníku se skládá ze dvou etap:

První - orientační maratón typu scorelauf. Scorelauf = orientační závod s volným pořadím kontrol a jejich různým ohodnocením. Cílem je nasbírat co nejvíce bodů v daném časovém limitu a předem určenou penalizací za pozdní příjezd. Kontroly by měly být rozestavěny tak, aby i ti nejlepší nebyli schopni posbírat v limitu vše. Jede se podle turistické mapy, kterou obdržíte na startu a ve které jsou zakresleny kontroly. Je jen na Vás, jakou strategii zvolíte aby jste dosáhli co nejvyššího počtu bodů v časovém limitu.

Po této etapě není ovšem nic rozhodnuto, neboť následuje etapa druhá - výjezd. Zde jde o to, vyjet pod sedačkovou lanovkou co nejvýše a tak třeba bodově předstihnout soupeře. Výjezd je rozdělen do úseků, které jsou bodově ohodnoceny. V případě shodného počtu bodů rozhoduje čas v MTBO. Závod je koncipovaný tak, aby se mohl účastnit každý cyklista mající 5 pohromadě (jízdní kolo, cyklistickou přilbu, hodinky, nebo ponětí o čase a dobrou náladu).

Doprovodné kategorie - děti do 14-ti let

Závodníci absolvují trať zručnosti, která obsahuje nejrůznější překážky jako např. překlápěčky, kuželky, přejezd prkna apod., a po té nastupují na jednoduchý dětský orientační běh v okolním terénu a s pomocí oficiálních elektronických čipů pro OB zaznamenají průběh této části. Závod pro děti dále obsahuje výjezd pod sedačkovou lanovkou se startem na cestě za Hermínou.

www.bikemusicfest.cz Paseky Outdoor o.s. (c) 2006 - 2024